Продължете към съдържанието

Център за специална образователна подкрепа „Лозенец“

Събития

Силвия Пеева - директор на ЦСОП „Лозенец“ се включи в Лятна школа за приобщаващо образование

Засегнаха се теми с изключително важно значение за приобщаващото образование, а именно:
- Роботика и STEAM-обучение за деца със специални образователни потребности
- Въведение в позитивните поведенчески интервенции и подкрепа с д-р Барбара Мичъл от Държавния университет в Канзас
- Подготовка за професионална реализация на деца и младежи с интелектуална недостатъчност с доц. Катерина Дончева от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“
- Въздействието на интервенциите с барабани върху деца и възрастни с интелектуални затруднения и аутизъм с д-р Мерилин С. Каф, доцент по специално образование в Канзаския държавен университет.

Успешно приключи учебната 2023/2024 г. в ЦСОП „Лозенец“

На 28.06.2024 год. с разнообразна празнична програма бе отбелязано успешното приключване на учебната година.
Учениците от VII, VIII, IX, X и XI кл. получиха поздравления и пожелания за весело лято от Директора - г-жа Силвия Пеева.
С уважение към поканата на г-жа С. Пеева и като специални гости в този важен ден бяха г-н Адриан Николов - Директор на Шесто основно училище „Граф Игнатиев“ гр. София, както и педагогът по музика - Лили Тодорова.

Честито завършване на учениците от IV, V и VI клас!

На 14.06.2024 г. в ЦСОП „Лозенец“ се проведе тържествено мероприятие, с което ученици, родители и специалисти отбелязаха успешното завършване на учебната година за учениците от IV, V и VI клас.
С тематични стихотворения, песни и танци учениците поздравиха присъстващите.
Поздравления и пожелания за весела лятна ваканция към тях отправи - Силвия Пеева, Директор на ЦСОП „Лозенец“.

Цветна работилница в ЦСОП „Лозенец“

На 12.06.2024 год. в ЦСОП „Лозенец“ с учениците от 9 А и 9 Б кл. се проведе творческа работилница.
Неин ръководител бе г-жа Капка Кънева- творец, художник на книги, личност с подчертано отношение към изкуството. Тя организира работилницата по покана на г-жа Маргарита Иванова -майка на Лазар Петков, ученик от 9. А кл.
Учениците използваха богата палитра от материали и изработиха различни животни.
С топло отношение и разбиране г-жа Кънева напътстваше деветокласниците в дейността.
Заниманието приключи с много радости и усмивки по лицата на участниците!

Весело лято, скъпи ученици от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас!

На 29.05.2024 год. учебната година завърши успешно за учениците от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас при ЦСОП „Лозенец“. Поздравления и пожелания за весела ваканция към тях отправи
Силвия Пеева, Директор на ЦСОП „Лозенец“.

Класните ръководители съответно Цветана Петкова, Силвета Папазян-Киселова и Антония Николова поздравиха своите ученици за положеното старание, постигнатите успехи и удовлетворителните резултати!

На гости беше и понито Мини. То донесе много радост на учениците, родителите и екипа на ЦСОП „Лозенец“. По-малките ученици имаха възможността да пояздят Мини, а по-големите ученици го нахраниха и разходиха в двора на учебното заведение.

ЦСОП „Лозенец“ се включи в кампанията „Да играем заедно“

По покана на Спешъл олимпикс на 27.05.2024 год. в ЦСОП „Лозенец“ се проведе спортно мероприятие в рамките на националната кампания „Да играем заедно“.

Водени от идеята на приобщаващото образование Силвия Пеева - Директор на ЦСОП „Лозенец“, Валентина Брънекова - учител по физическо възпитание и спорт в ЦСОП „Лозенец“ и Цветомир Цветанов - ерготерапевт в ЦСОП „Лозенец“ поканиха ученици от 107 ОУ „Хан Крум“ гр. София да се включат в съвместни отбори с ученици от ЦСОП „Лозенец“ гр. София. Спортните дейности бяха разпределени в три направления - волейбол, футбол и народна топка.

Проект на тема „24 май- ден на Славянската писменост и култура“

В навечерието на 24 май, учениците от I и IV група, заедно с техните ръководители – госпожа Цветана Петкова и госпожа Лияна Ивова се запознаха и обогатиха знанията си за делото на Светите братя Кирил и Методий.
Заедно реализираха проект на тема „24 май- ден на Славянската писменост и култура“.

Изпращане на випуск 2024 г.

На 13.05.2024 г. в Център за специална образователна подкрепа „Лозенец“ гр. София се състоя тържествено изпращане на поредния випуск абитуриенти.
Поздравления и пожелания за бъдещи успехи към тях отправи Силвия Пеева- Директор на ЦСОП ,,Лозенец". Дария Иванова, групов ръководител на 12. А гр., приветства своите ученици за постигнатите резултати и изрази чувство на гордост и радост.
Специални гости на тържественото събитие бяха фолклорен ансамбъл „Канатица“, които чрез силата и красотата на българския народен танц поздравиха присъстващите.
Денят ще остане в училищната история като специален момент, изпълнен с особено вълнение и удовлетворение!

Дейности по проект „Глас за всяко дете“

На 21 май 2024 г. представители от ЦСОП „Лозенец“, в лицето на Силвия Пеева - директор, Емилия Величкова - логопед и Петър Сотиров - логопед, взеха участие в практическа конференция за насочена към мултиплициране на опита сред специалисти в образователната, социалната и здравната сфера, споделяне на добри практики, представяне на случаи и дискутиране на предизвикателствата и перспективите пред използването на средствата за допълваща и алтернативна комуникация.

Център за специална образователна подкрепа ,,Лозенец" и Посолството на Съединените Американски Щати в обща инициатива

Посолството на САЩ в Република България оказа подкрепа на ЦСОП „Лозенец“.

По повод Деня на Земята - 22.04 Посолството на Съединените Американски Щати съдейства за подобряване облика и функционалността на двора на Центъра - поставяне на мрежи към съоръженията за спорт, косене на тревни площи, засаждане на цветя, боядисване и реконструкция на пейки за отдих.

Екипът на ЦСОП „Лозенец“ благодари на Посолството на САЩ за предложеното съдействие, за осъществената инициатива и за проявеното добротворство.

Великден в ЦСОП ,,Лозенец" 23/24

На 29.04.2024 год. в ЦСОП „Лозенец“ бе организирана великденска работилница. В нея участие взеха всички ученици. Те използваха разнообразни техники и материали и изработиха различни тематични картички, пана, украси и сувенири.

Поздрав с великденско настроение учениците и екипът на ЦСОП „Лозенец“ получиха от Людмила Саръмова. Тя представи куклен театър по свой авторски сценарий, който силно впечатли публиката. Всички присъстващи благодариха с бурни аплодисменти.

Конкурс за ученици ,,Споделен, очакван и пъстър Великден"

В навечерието на един от най-светлите дни от празничния ни календар Великден, Център за специална образователна подкрепа „Лозенец“ гр. София с удоволствие взима участие в конкурса за деца и юноши със специални образователни потребности „Споделен, очакван и пъстър Великден“, организиран от Център за специална образователна подкрепа „д-р Петър Берон“ гр. Враца и Народно читалище „Развитие -1896“ гр. Враца с подкрепата на Регионално управление на образованието гр. Враца.

Учениците от ЦСОП „Лозенец“ вложиха много старание, умения и креативност в подготовката си.

Празник на ЦСОП ,,Лозенец“ 2024

На 22.03.2023 г. ученици и родители посрещнаха празника на ЦСОП „Лозенец“, с много усмивки, танци и игри. Гости на тържеството бяха ученици от 21 СУ „Христо Ботев“, придружени от заместник-директорът по учебна дейност г-жа Димитрова и училищният психолог.

В празника на ЦСОП „Лозенец“ се включиха и д-р Калоян Дамянов директор на РЦПППО – София-град и Анна Динчева ерготерапевт към РЦПППО – София-град.

Посрещане на Баба Марта 2024

На 01.03.2024 г. в ЦСОП „Лозенец“ посрещнахме Баба Марта. Учениците и учителите се събраха в уютно настроение, носейки мартеници и украси. Програмата включваше традиционни български песни и танци, които създадоха атмосфера на радост и общност. Всички присъстващи споделиха усмивки и пожелания за здраве, щастие и успешно преминаване през пролетта.